Εξελικτική Υποστήριξη

Αρχική / Υπηρεσίες / Εξελικτική υποστήριξη

Ως συστημική σύμβουλος ασχολούμαι κυρίως με το πώς μπορεί να  εξελιχθεί κάποιος σε οποιοδήποτε πλαίσιο  ζει, μαθαίνει, εργάζεται  και δημιουργεί.

Σε  θέματα μάθησης και  επιδόσεων ο συναισθηματικός τομέας είναι ο πιο κρίσιμος αλλά και ο πλέον  παραμελημένος.

Από μικρά παιδιά  στη διάρκεια της μαθησιακής μας πορείας  σε πολλά και διαφορετικά  πλαίσια ακούμε περισσότερο συχνά  «προσγειώσου», «μην κάνεις όνειρα», «δούλεψε σκληρά για να ξεχωρίσεις», παρά  θετικά και ενθαρρυντικά σχόλια για τα χαρίσματα μας.

Στο κυνήγι των επιδόσεων ή του ανταγωνισμού,  ταλέντα και ικανότητες, όνειρα και προσωπικές αξίες, μένουν συχνά  «στο συρτάρι»  για να τα θυμηθούμε όταν έχουν περάσει  χρόνια και ο δρόμος που βαδίζουμε μοιάζει όλο και πιο στενός ή και άνευ νοήματος. Συχνά σκεφτόμαστε και αναζητούμε τη συνεργασία με έναν ψυχολόγο, όταν νιώθουμε να έχουμε  «κολλήσει» ή «αρρωστήσει». Η  εστίαση και ο προσανατολισμός στα προβλήματα δημιουργεί τυφλά σημεία στο οπτικό πεδίο των δυνατοτήτων μας.

Γι’ αυτό  μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη μια συνεργασία που έχει στόχο  την ανάδειξη  και  αξιοποίηση των δυνατοτήτων και  ταλέντων κάποιου

ή τη διερεύνηση και  επιλογή των πεδίων γνώσης και ενασχόλησής του.

Μπορείτε να διαβάσετε ειδικότερα για την εξελικτική υποστήριξη

Εξελικτική Υποστήριξη